Connect2Grow


PARTNER

WAAROM CONNECT2GROW?
Jullie zijn in verwachting en daarom krijgen jullie zorg van een verloskundige en/of dokter. Soms is het lastig om uitgebreid stil te staan bij de band tussen jullie en je (aanstaande) kind. Terwijl we vanuit onderzoek en ervaring weten dat dit juist belangrijk is. Daarnaast zijn er soms situaties die het extra moeilijk kunnen maken om een band met je kind op te bouwen. Bijvoorbeeld bij psychische klachten of spanning in de relatie tussen jou en je partner. Omdat er zoveel kansen liggen in het opbouwen van een goede band met jullie baby, staan we daar samen met jou en je partner graag wat vaker bij stil. Zowel met jou als vader én met moeder van jullie kind. Binnen Connect2Grow zijn hier verschillende momenten en manieren voor. We kunnen (korte) extra contactmomenten hebben of vragenlijsten gebruiken om te kijken hoe het met jullie gaat. Als dat nodig is kunnen we ook langere gesprekken hebben of met jullie meekijken in de relatie met jullie kind. Voor moeders én voor vaders. Het contact met elkaar blijft totdat jullie kind één jaar is.

CONNECT2FATHERS
Vanuit Connect2Grow is Connect2Fathers ontstaan. Connect2Fathers richt zich op het ondersteunen van vaders. Om zo hun (aanstaand) vaderschap te stimuleren en te helpen ontwikkelen. Vaders, die vanuit hun hart vader willen zijn. Voorbeelden om als vader al zo vroeg mogelijk een band op te bouwen met je kind zijn:
  • Tijdens de zwangerschap je hand op de buik van je partner leggen om je kind te voelen.
  • Tegen je kind praten en liedjes zingen tijdens de zwangerschap
  • Meegaan naar de zwangerschapscontroles
  • Om een echofoto vragen
  • Tijd nemen met je partner om stil te staan bij het komende ouderschap: hoe gaan jullie samen de zorg vorm geven? Ook kan een massage fijn zijn voor je partner. En die ontspanning heeft ook een gunstig effect op je (ongeboren) kind.
  • Als vader buidelen met je kind (skin-to-skin contact), warmte en aandacht geven, gebruik maken van jouw 'pappadag' en jouw verantwoordelijkheid als vader nemen. Wees zichtbaar aanwezig voor jouw kind: met eigen plezier en blijdschap! Zowel tijdens de zwangerschap als direct na de geboorte.
  • Deel als vader jouw belevingen, wensen en activiteiten met andere vaders, bijvoorbeeld via een blog of boek met ervaringsverhalen. Vaders helpen vaders. Dat werkt laagdrempelig en geeft onderlinge steun.
  • Maak als vader optimaal gebruik van de vaderschapsverlofregelingen, in goed overleg met jouw werkgever. En geef hier tips over aan andere vaders.
Connect2Fathers richt zich op een actief netwerk van personen en instanties die zich bezig houden met vaderschap en vaderschapsemancipatie. Doe jij ook mee?

Kijk voor meer informatie over Connect2Fathers en vaderschap op:
http://www.bobderaadt.nl/connect2fathers.php
https://vadermagazine.nl/
https://papablogger.nl/
http://fatherhood.global/father-child-attachment/